Den lærende skole

Nyheder fra de 4 skolerKommentarer lukket til Den lærende skole

Espergærde skole er med i et nyt, spændende projekt omkring brug af spil til at opsamle og forstå elevernes læring i den daglige undervisning. Projektet hedder ”Den Lærende Skole” og 12 lærere har valgt at deltage i projektet. Der skal spilles på 7. årgang i dansk, matematik og historie på Tibberup skolen. På Mørdrup er Mette i gang med dansk i 2. klasse. På Grydemoseskolen er hele  årgangsteamet for 3. klasse med – seks lærere totalt. På Tikøb skole er det årgangsteamet for 4. klasse, der er i fuld gang med at skabe data. På Espergærde skole er 5. klasse med i projektet.  Vi får således god erfaring med digital data i forskellige fag og forskellige årgange på tværs af alle skolerne. Det skaber en god dialog omkring, hvordan vi bedst løfter den enkelte elevs læring.

Projektet er støttet af A.P. Møller fonden og er et samarbejde mellem Helsingør kommune, Gentofte kommune, og startup virksomheden Knowmio – i alt 96 nysgerrige lærere deltager i de to kommuner for at få en bedre forståelse for hvordan spil og digital data kan bruges til at forstå og motivere til læring. Lærerne bestemmer selv de forløb, som de gerne vil belyse med ny data. Der arbejdes med alt fra dansk og matematik spil til historie og kristendomskundskab, men Joan på Tikøb skole har f.eks. også kastet sig ud i at lave spil til madkundskab og musik for at få en anden vinkel på elevernes læring.

Projektet er lige gået i gang og løber frem til foråret. Udviklingen af projektet kan følges her: http://www.denlærendeskole.dk/