Espergærdeskolen

En skole med historie

Espergærdeskolen er den ældste skole i Espergærde, oprindeligt fra 1898. Dengang bestod bygningen kun af et klasselokale og lærerens egen bolig. Den skole, du møder i dag, er fra ca. 1934. Espergærdeskolen kan man stadig næsten indfange i et blik, større er den ikke. En stor hovedbygning i røde mursten med store vinduer i hvide trærammer – og en mindre bygning overfor. Og så alligevel ikke …

Espergærdeskolen rummer meget mere: Bagved finder du en nyere tilbygning med klasseværelser for 0 -3. klasse i lokaler, der er integreret med SFO’en. SFO’en hedder Gærdet. Her kan man bl.a. sætte sig i mormorstuen, hvis man trænger til lidt ro. Skolen har også en rigtig stor gymnastiksal med masser af lys, hvor der er en trafik af børn gennem hele dagen.

Espergærdeskolen har et spor fra 0.-6. klasse. Her går  ca. 200 elever.

Et trygt sted at være

Fordi det er en lille skole, kender de fleste hinanden. I hvert fald ansigtet. Det gælder eleverne imellem – og lærerne. Børn og voksne suser op og ned ad den store hovedtrappe i den store bygning. Man siger hej, og hvordan-gik-det-med-din-cykel på vej ned ad trappen. Lærere og pædagoger arbejder tæt sammen og har det godt sammen. En lille skole kan være et trygt sted at gå i skole.

I kælderen er der værksteder med gode arbejdsborde og håndvaske, hvor tusindvis af børn gennem tiden har malet, udført forsøg, arbejdet med gips og meget andet. Man kan mærke historien på Espergærde Skolen.