God sommer :)

Nyheder fra de 4 skolerKommentarer lukket til God sommer :)

Hermed en kort sommerhilsen.

Det er det samme hvert år, – så gik der endnu et år fyldt med masser af aktiviteter, læringsforløb, trivselsforløb, undervisning på vores skoler, SFO-er og klubber under Espergærde Skole.

Sikke en mangfoldighed. Fra de meget små nye skolestartere, som har overvældet os fra starten af maj måned i al deres dejlighed med hvorfor det er vi er her, til de ældste afgangselever, som på deres måde har charmeret og terpet igennem den seneste halvandet måneds prøver. Og alle de dejlige børn midt i mellem J

Sådan er det nu om dage, ca. 8 dages skriftlige prøver og 5 ugers termin for de mundtlige prøver til 9. klasserne. Det er igen gået godt i Espergærde. Med de faglige prøver. Det er nogle dygtige unge mennesker vi tilsammen har lykkes med at kunne sende videre på dimissionsaftenen d.25.6.2019. Omkring 185 9. kl. elever fordelt i ni klasser.

Stort tillykke til alle de unge mennesker, som kommer videre herfra med gode faglige kompetencer og hver for sig personlig karakter, som noget af det vi vægter allermest: At der ud over det umiddelbart målbare (som karakterer) er egenskaber, kompetencer, personlig udvikling – og det at kunne begå sig i den næste fase af livet – som det allervigtigste at give vores afgangselever med videre til næste fase i deres uddannelsesliv.

Trivsel

Lige så vigtigt kan jeg her inden sommerferien løfte sløret lidt for de trivselsmålinger, som vi har lavet i maj – juni måned i klasserne. Det er de nationale trivselsmålinger, og jeg har smugkigget ned over skolernes profil i de besvarelser eleverne har givet.

Det mest positive er, at uanset om vi taler om 0.-3.klasse eller 4. – 9. kl., så er den absolutte topscorer den sociale trivsel, hvor vi på de fire skoler har gode resultater. Efter sommerferien vil vi nærstudere resultaterne i klasserne og faserne.

Aula J

Som I ved, udskød Kommunernes Landsforening umiddelbart før sommerferien den store lancering af vores nye kommunikationsplatform Aula. Så vi fortsætter lidt endnu med Intra. På den positive side giver det os tid til, sammen med skolebestyrelse og personale, at få arbejdet med at tilpasse vores principper og retningslinjer for god kommunikation, inden Aula kommer i gang. Det er vi i fuld gang med. I nyhedsbreve fra skolebestyrelsen kan I læse, at kommunikation netop er et emne, som mange af de fremmødte på de matrikelmøder, skolebestyrelen afholdt efter påskeferien i år, er optaget af. God kommunikation, tilpas doseret på rette tid og sted er det mål vi stræber efter. Men det er en svær opgave, når der er ca. to tusind modtagere derude, med stor variation i holdninger og behov for mængder af kommunikation. Men vi vil gerne gøre det endnu bedre, det har skolebestyrelsen fokus på, og det kommer vi til at arbejde videre med, også på kommende matrikelmøder i de kommende år.

Tak for ros og ris, for godt samarbejde og god opbakning i det forgangne år. Tak for alle gaverne som strømmer ind til lærere, der afgiver klasser. Det betyder noget, når I på den måde også er med til at vise, hvor værdsatte de er.

God sommer til alle og vel mødt tilbage til et nyt dejligt skoleår mandag d.11.8.2019 kl. 8.00.

Andreas Elkjær