Tibberupskolen

Udskolingsskole fra august 2017

Tibberupskolen danner næste år rammen om 650 udskolingselever. En ny kultur vil i samspil med eleverne vokse op og skolens mange læringsmiljøer vil få nyt liv med to overordnede mål som begge bunder i Espergærde Skoles vision:
– Eleverne lærer at lærer
– Eleverne fortsat er uddannelsessultne når de forlader Tibberupskolen.

En skole med fokus på elevmotivation, fælles oplevelser, sammenhængende og meningsfulde skoledage. Vi glæder os…

Tibberupskolen er udskolingsskole for elever fra de tre andre skoler i Espergærde samt Tikøb Skole. Vi har i forberedelserne af den nye udskolingsskole haft fokus på; faglig sammenhæng i elevernes hverdag, elevmotivation, samt opbygningen af en ny skolekultur med lærere fra tre skoler i Espergærde. Vi har udbudt en bred vifte af kompetencemoduler for eleverne, og har skabt nye årgangstemaer.  Vi har i fællesskab lagt rammerne, og vi glæder os til at få dem til at leve, når vi for alvor starter op efter sommerferien.

Ud og bevæge arme, ben, hoved og hjerne

Tibberupskolen breder sig over et stort areal. Skolen, der er opført i gule mursten i 1970, har rummelige klasseværelser og et stort åbent fællesrum, hall’en, lige når man træder ind. Her sidder elever fx på høje café-stole og arbejder i grupper. I det hele taget ser man børn og unge i små og større grupper mange steder: De sidder ved arbejdsborde uden for klasseværelserne, mens døren til klasselokalet står åben, de arbejder på et projekt i ”Hvalen,” et rum i rummet hvor eleverne kan lukke døren. Udenfor spiller en gruppe piger bold.

Tibberupskolen har tre skolegårde og en forsænket gård med udgang fra kantinen. De er alle renoveret i 2010 af anlægsgartneriet og havearkitekterne Danas Have. Vi har  sansehave med blomster og spiselige buske overalt. Desuden har vi hængekøjer, hvor eleverne kan slænge sig og læse bøger eller bare hyggesnakke. Vores store kunststofgræsbane bliver flittigt bliver brugt til fodbold.

Vi har klatrevæg, strabadsbane – og anlagt kunststofgræsbane, hyggebænk og gå bro. Danas Have har designet det hele, så det på bedste vis understøtter bevægelse i undervisningen.

Her går elever fra 7. – 9. klasse:

2 læsevejledere, en matematikvejleder og en engelskvejleder er også knyttet til skolen.
Læsevejlederen og skolens Styrkecenter er fx også sammen med dansklærerne i indskolingen i projekt ”læseraket”, hvor eleverne bruger næsten alle dansklektionerne i 6-7 uger til kun at læse. Det er med til at løfte elevernes læseniveau.

På Tibberupskolen er der både god plads til at være sammen med andre og finde et sted, hvor man kan fordybe sig alene, fx på biblioteket. Her møder man også et indendørs træ, ja, et ægte træ, der vokser op af jorden.